تفاوت ماما و متخصص زنان و زایمان
امروزه خانوادههایی که قصد دارند بچهدار شوند، معمولا از پیش از بارداری تا پس از زایمان، تحت نظر متخصصان این حوزه قرار میگیرند. خانمها اهمیت زیادی برای این موضوع قائل هستند دوست دارند زایمانی اصولی و بدون استرس داشته باشند. اما متاسفانه در جامعه درک درستی از تفاوت بین دو حرفه مامایی و تخصص زنان و زایمان وجود ندارد.
با وجود اینکه ممکن است ماماها و متخصصان زنان و زایمان، هر کدام در زمینه کاری و حرفه خود تخصص و مهارت کافی داشته باشند، اما زمینه فعالیت آنها با هم متفاوت است. به همین ترتیب، معیار انتخاب آنها نیز فرق دارد.
از نظر بسیاری از افراد تخصص مامایی و تخصص زنان و زایمان دقیقا مشابه هم هستند، در حالیکه این دو رشته با هم تفاوتهای اساسی دارند.
تفاوت رشته زنان با مامایی خود مزید بر علت است. متخصص زنان در دانشکده پزشکی تحصیلات خود را گذرانده و پس از گذراندن دوره پزشکی عمومی وارد تخصص زنان و زایمان شده است اما ماما در دوره کارشناسی و گاهی کارشناسی ارشد مامایی تحصیل کرده است و به اندازه پزشک زنان از بیماریهای خاص و موارد خاصتر اطلاع ندارد.
وظایف ماما و معرفی رشته مامایی
مامایی زیر شاخهای از علوم پزشکی محسوب میشود و ماما در واقع متخصص بهداشت و درمان است. ماما در مراحل پیش از بارداری، در طول بارداری، زایمان و بعد از زایمان، مراقب مادر و کودک است. به عبارتی وظیفه اصلی ماما، حفظ سلامتی مادر و نوزاد و ارائه خدمات به آنها است.
وظایف متخصص زنان و زایمان
متخصص زنان برای درمان همه بیماریهای مربوط به زنان و چگونگی درمان و جراحی آنها به شکل تخصصی آموزش دیده است.
متخصص زنان علاوه بر دورههای تخصصی، دوره پزشکی عمومی را نیز طی کرده است و بهطور کامل و دقیق به علم پزشکی و آناتومی بدن خانمها احاطه دارد.
متخصص زنان در واقع آزمایشهای مختلفی را مانند تست پاپ اسمیر، اس تی دی، آزمون سینه، کنترل باروری و تستهای الزامی دیگر برای زنان تجویز میکند و فعالیت او بیشتر در حوزه سلامت زنان است. پزشک زنان از طرفی همه مشکلات و بیماریهای مربوط به بارداری، باروری، قاعدگی، زایمان، عفونتهای مراقبتی، اختلالات هورمونی و سایر بیماریهای مختص به زنان را درمان میکند.